Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Tar hånd om planene og fører prosjektet i mål! 

Er hyttetomta større enn det du strengt tatt trenger selv? Da kan det å skille ut en teig være «gull verdt». Selskapet Areal+ har medvirket i mange slike prosesser, og har inngående kunnskap om alt fra fradeling av enkelttomter til utvikling av større fritidsboligområder med mange hundre enheter. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

HYTTEMESSEN: - Først og fremst bistår vi profesjonelle aktører i hyttemarkedet, slike som Tinde Hytter og Jøra Bygg med rådgivning når de skal utvikle nye hytteområder, forteller daglig leder Erik Sollien i rådgivningsfirmaet Areal+ AS til PÅ HYTTA. 

Siden starten i 2001 har selskapet solgt sine tjenester til en rekke private og offentlige eiendomsutviklere, investorer, kommuner og grunneiere. Oppdragsgiverne er hovedsakelig fra Innlandet, mange i Gudbrandsdalen og Valdres. Men kunder kommer også fra andre deler av landet - Harstad og Tromsø for å ha nevnt et par. 

- Vårt fagfelt omfatter kort fortalt arealplanlegging, fradeling og seksjonering, oppmåling, landskapsarkitektur og prosjektering samt prosjektledelse for utbygging av veg, vann og avløp. 

I dette ligger blant annet prosjektledelse, utarbeiding av terrengmodeller i 3D, illustrasjonsplaner for fortetting, VVA og skiløyper/-anlegg, prosjektering,  og stå som ansvarlig søker i byggeprosesser, forklarer Sollien. 

Utbyggingsprosjektene kan like godt handle om hytter som boliger hvor Areal+ leverer helhetlige og kostnadseffektive løsninger - alt fra planleggingen av tomtearealet til ferdigstilling av VVA-anlegg. 

- En del hytteeiere med stor tomt kunne vel med tanke på egen økonomi og miljø skilt ut en flik og solgt til en ny hytte? 

- Ja, vi bistår hytteeiere ofte i slike prosesser. En del med eldre hytteeiendommer sitter jo på vesentlig mer areal enn de alene kan gjøre seg nytte av. Vi ser også at flere ønsker å fortette sin eiendom slik at barna kan få seg en hytte. Kostnaden ved å fradele er liten sammenlignet med verdiøkningen man kan få.  

Like så aktuelt er det for mange av dem å gjøre 70-tallshytta mer anvendelig ved for eksempel å legge inn vann og ordnet avløp. Enten det handler om tilknytning til eksisterende vann- og avløpssystem eller infiltrasjonsanlegg, fordrer slike planer en del prosjekteringsarbeid og normalt også behov for bistand i utarbeidelsen av søknader til kommunen. 

- I alle slike prosesser kan vi som en bedrift med høy kompetanse og lang erfaring effektivt levere det underlagsmateriale som kreves, sier Sollien. 

Areal+ har 14 medarbeidere fordelt på tre avdelinger i Lillehammer, Gjøvik og Fåvang. 

Møt ekspertene fra Areal+ på Hyttemessen 14.-16. april.

Publisert | Oppdatert 06. mars 2023
Hyttemessen AS
c/o Miki Regnskap AS,
Thor Dahlsgate 1-3
3210 Sandefjord
Tlf: (+47) 93221823
Org.nr.: 912015378
Salgsvilkår